|
|
Bindevævsmassage

Senerne som forbinder selve musklen med knoglerne, består af bindevæv. Og bindevævsmassage påvirker både muskler og bindevæv (MYO-FASCIA). Når vi berører og masserer en muskel, kan vi ikke undgå samtidigt at arbejde på bindevævet.

 

Hvordan ser bindevæv ud?

Næste gang du står i køkkenet og tilbereder et stykke kød, så giv dig evt. tid til at undersøge kødet nærmere. Du vil finde røde muskelceller, og du vil også se det hvide bindevæv, der er rundt om selve musklen (muskelhinden).

 

Ser du nøjere efter, finder du hvide cirkler i hele musklen. De deler musklen op i mindre klumper - og ser du endnu nøjere, vil du se endnu mindre hvide cirkler - og hvis du ser tæt nok (med et forstørrelsesglas), vil du se, at der faktisk er en hvid cirkel rundt om hver eneste røde muskelfiber.

Foto fra Bodies-udstillingen - rigtige mennesker i konserveret form.

 

Dette hvide dække er BINDEVÆV. Med blive KST-teknikker løsnes muskler og bindevæv, så det bliver mere flexibelt.

 

Hvordan virker Bindevævsmassage?

Bindevævsmassage er en neuralterapi og hører til reflekszoneterapierne nøjagtigt som fodzoneterapi. Det vil sige, at den indvirker på det autonome nervesystem, som er et nervesystem uden for viljens indflydelse (kamp-flugt nervesystemet).

 

Bindevævsmasagen foregår ved specielle, langsomme og forsigtige træk og strøg med fingerspidserne, der i samarbejde med klientens muskler og bindevæv, forskubber huden på reflekszonerne.

 

Ved disse lette, løsnende træk frigøres spændinger imellem de forskellige hudlag og bindevævet. Ligeledes frigøres der forskellige hormoner i huden og balancen mellem det sympatiske og parasympatiske nervesystem genoprettes. Kroppen vil ganske enkelt føles lettere, mere afslappet og afspændt.

 

Kroppens reaktion efter Bindevævsmassage?

Efter bindevævsmassage vil du sikkert være meget afslappet, og have brug for lidt tid til at hvile dig i. Drik rigeligt med vand, så affaldsstoffer kan blive skyllet ud af kroppen.

 

 

Rigtig god fornøjelse og velvære!
 

Certificeret og RAB-godkendt
KST-behandler
Jeg anbefaler
Cerficerede uddannelser i Kranio-Sakral Terapi.
kst-akademiet.dk
Jeg anbefaler
Zoneterapi, Massage, Akupunktur & Laserbehandling.
helleshelseraad.dk