|
|
Ryg & Nakke - opbygning
Rygsøjlens opbygning
Rygsøjlen består af 24 ryghvirvler, der ligger ovenpå hinanden. De er delt op i 7 halshvirvler, 12 brysthvirvler og 5 lændehvirvler. Imellem hvirvlerne ligger en blød bruskskive (discusskive) som virker stødabsorberende.

Ribbenene sidder fast på de 12 brysthvirvler, går rundt i to halvcirkler og fæstner på brystbenet, hvorved brystkassen dannes.

Hjerte og lunger ligger i brystkassen og vejrtrækningen foregår ved, at ribbenene og mellemgulvet løfter og sænker sig. Set bagfra vil rygsøjlen normalt være lige, mens den set fra siden vil have 3 naturlige krumninger: Nakkesvaj, brystkrumning og lændesvaj. Hvis krumningerne er for store eller for små kan det give tilbøjelighed til dårlig ryg.

I rygsøjlen løber spinalvæsken, som udvindes i hjernen og føres via rygmarven ud i spinal nervebanerne. Dette er kroppens eget reparationsvæske, der genopbygger alt vor DNA - celler, knogler, blod, brusk, negle og så videre.

Nakkens opbygning
Nakken er opbygget af 7 hvirvler med tilhørende bruskskiver, muskler, ledbånd, nerver m.m. Nakken har til opgave at bære hovedet, beskytte rygmarven og fordele nervetråde til bl.a. armene.

Der er en stor bevægelighed i nakken, og pga. den forholdsvis spinkle opbygning, er denne del af hvirvelsøjlen udsat for overbelastningsskader som fx piskesmæld og discusprolaps.

Bækkenet
I bækkenet finder man fortil de to store hofteben, skambenet og Symfysen, en stram ledforbindelse. Bagtil finder vi korsbenet, som er slutningen af rygsøjlen, med 5 sammenvoksede led.

Leddene mellem korsbenet og hoftebenene (sacro-iliaca-leddene) overfører kropsvægten fra hvirvelsøjlen og er hos os mennesker særligt belastede pga. den oprette gang.

Nakke, ryg og bækken har således en uomtvistelig sammenhæng, og derfor foregår behandling med KST altid på HELE systemet.
Certificeret og RAB-godkendt
KST-behandler
Jeg anbefaler
Diplomkurser i NLP for erhvervsfolk og private.
dnlp.dk
Jeg anbefaler
Zoneterapi, Massage, Akupunktur & Laserbehandling.
helleshelseraad.dk