|
|
Hvad er KST

Kranio-Sakral Terapi - KST - er en blid og genoprettende behandlingsform for HELE kroppen der tager udgangspunkt i det hydrauliske system der fører vores spinal-væske fra hjernen via rygsøjlen og spinal-nervebanerne, ud i kroppen. Systemet løber mellem kraniet og korbenet - heraf navnet på behandlingsformen:

 

Kranio = kranie

Sakral = korsben

Terapi = behandling

 

Et fysiologisk system

Kranio-Sakral Terapi har til formål at løsne spændinger og skævheder, der belaster centralnervesystemet:

Kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet – og centralnervesystemet indeni – udgør et fysiologisk system. Centralnervesystemet er kroppens computer. Det omfatter hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne inkl. spinalvæsken, der "pumpes" rundt i membranerne uden om hjernen. Denne pumpebevægelse kaldes KST rytmen.

 

Den blev opdaget af lægen William Southerland i 1920’erne, og er i dag en del af lægestudiet i USA. I 1976 etablerede Dr. Upledger den første KST undervisning for menigmand, og siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og Europa (Læs om Dr. Upledger her).
(Kilde: Trine Rosenberg, KST-Akademiet, Silkeborg).

 

KST er fra naturens hånd kroppens egen måde og særlige evne til at gendanne cellernes dna-profiler, reparere skader og oprette vores naturlige balance.

 

Nogle skader er desværre uoprettelige, men Kranio Sakral Terapi har alligevel stor berettigelse for mennesker med varige men, da langt de fleste oplever smertelindring og aflastning via KST’ens rolige og blide behandlingsform.

 

Pas dig selv - eller lad mig om det!
Vi voksne lever ofte i en stresset og urolig hverdag. Vores krop er i konstant aktivitet, og det samme er vores psyke og centralnervesystem. Vi skal nå 117 ting på rekordtid, og vi er tit temmelig slidte når vi når til aften. Vi når sjældent at restituere vores sind og fysiske krop ordentligt, det vil sige – give ro og tid til at geare HELT ned.

Det er VIGTIGT at du lærer at lytte til kroppens advarselssignaler, inden det er for sent. Og det er endnu bedre at du allerede NU, begynder at tage hensyn til din krop!

 

Vi mennesker er gode til at investere i forsikringer, bolig, biler, pensionsopsparinger – men vi glemmer ofte det væsentligste, at investere nærvær og sundhed i os selv.

 

Din krop og dit sind er din vigtigste ressource. Du har kun én af hver slags, og ligesom en bil skal til service, er det en rigtig god idé at du får plejet dig selv – så kør din krop til service inden den brænder sammen…

 

Her hos KENKO4U har du muligheden for at forkæle og pleje din krop – og evt. at få løst op for mentale spændinger - og du vil kunne mærke en glædelig og positiv forandring!


Jeg glæder mig til at se dig, rigtig god fornøjelse!

Elva Braad Mortensen
KENKO4U - Sundhed for Dig!
Certificeret og RAB-godkendt
KST-behandler
Jeg anbefaler
Økologisk oksekød samt Bed & Breakfast i det midtjyske.
tyklundgaard.dk
Jeg anbefaler
Leder-, medarbejder- og teamudvikling, og coach uddannelser.
corefinder.dk