|
|
Hofter Ben Knæ Fødder

Nyd en KST behandling, hvis du har problemer med nogen af ovenstående områder:

 

Har du slidte hofter, ømhed i hofteskålen, og står du overfor en hofteoperation – eller har du allerede gennemgået en?

Har du ondt i lænden, eller måske udstråling fra iskias området og ned i benene?

Føler du at dine lårmuskler / overben er trætte og spændte?

Har du ondt i dine knæ – måske særligt efter arbejde eller løb / motion?

Føles dine lægmuskler/ underben trætte, oplever du ofte at have krampe, og føles achilles senen for stram?

 

Er der for lidt bevægelighed i ankelleddet, eller føler du ømhed her?

Er dine fødder ømme eller føles de stive og besværlige at gå på?

Sover dine fødder eller tæer, og har du ofte svært ved at holde varmen i fødderne?

 

Har du haft skader efter overbelastning eller uheld/ulykke, og har du stadig gener og smerter i nogen af de nævnte områder? Så bør du gøre noget ved det! Der er ingen grund til at finde sig i forringet livskvalitet pga. smerter!

 

Se nedenfor hvad det kan handle om, og hvad KST kan gøre for dig:

 

Hofteleddet

Hofteleddet er et kugleled, der er dannet af en ledskål på hoftebenet og et ledhoved på lårbensknoglen. Leddet er forstærket af kraftige ledbånd, der begrænser Stræknings- og Udadførings bevægelser. Bøjning med bøjet knæ er normalt begrænset af lårets møde med maven. Med strakt knæ er det smidigheden af hasemusklerne der er begrænsende.

 

Med KST sørger man for at løsne den ned del af ryggen, typisk hele rygsøjlen og nakkehvirvlerne, for i første omgang at give kroppen en korrekt holdning. En forkert holdning er med til at belaste hoften unødigt.

 

Hofteskål og bækken løsnes med blide KST teknikker, således at muskler, sener og bindevæv gøres mere elastisk. Alt sammen foregår det fredeligt og roligt, det er vigtigt behandlingen ikke gør ondt, så du kan slappe mest muligt af.

 

En speciel KST teknik løsner kuglelejet i hofteskålen, så bevægelsesfriheden øges: Benet løftes af behandleren, mens klienten slapper fuldstændigt af. Benet drejes forsigtigt i begge retninger, - bør KUN gøres af uddannet behandler! Herved øges blodtilførslen og flowet i hofte-området.

 

Du vil sikkert føle varme og lettelse i området, og har du problemer ned i benene, kan du være heldig at få en ekstra gevinst i form af bedre føling i benene.

 

 

Ben - muskler

Musklerne i over- og underben bliver ofte belastet meget hver eneste dag. Dyrker du meget motion eller har du et fysisk hårdt arbejde, så ved du at benene kan føles spændte, ømme og trætte. Du kan have kramper, og være øm når du trykker på muskler og hæftninger. Der kan dannes syreophobninger i musklerne, så benene føles endnu mere trætte.

 

Med KST løsnes og masseres muskler, hæftninger og bindevæv blidt, så der igen kommer et godt flow i blodgennemstrømningen, og mere elasticitet i de bløde dele. Du får renset affaldsstofferne ud af cellerne!

 

Det føles befriende at få benene masseret, og det foregår så fredeligt, at du sikkert får lyst til at slumre lidt imens.

 

 

Knæ

Knæleddet er kroppens største og mest komplicerede led. Det forstår man, når man tænker på de belastninger leddet udsættes for f.eks. under idrætsudøvelse og hårdt fysisk arbejde.

 

Af samme grund opstår der ofte skader i dette led, og det er derfor vigtigt at kende til dets opbygning, så du kan passe bedst muligt på dit knæ!

 

Knæleddet er nærmest et hængselled, men når knæet er flekteret kan der laves drejebevægelser med underbenet. Ledfladerne dannes af lårbenet og skinnebenet. Knæskallen danner også ledforbindelser til disse to knogler. Knæskallen sidder indskudt i senen fra den firhovede knæstrækker, der fæster på forsiden af skinnebenet.

 

Mange har problemer med menisk- og ledbåndsskader i knæene, og det er VIGTIGT at du får behandlet disse skader i tide.

 

Med KST løsnes knæleddets muskulatur, der masseres blidt men sikkert for at øge flowet omkring knogler og hæftninger, og med en speciel løsnende KST teknik, løsnes mellem de to knæled, så inflammation (betændelse) kan komme væk via øget blodgennemstrømning.

 

 

Ankelled

Ankelleddet er et hængselled. Skinnebenet og lægbenet danner nedadtil en gaffelformet ledskål, som udgør ankelleddet.

 

De to knogler er holdt sammen af kraftige ledbånd. 'Gaflen' går ned over rullebenet, der er kileformet, det vil sige smalt bagtil og bredt fortil. Når foden bøjes opad vil den brede del af rullebenet kile sig fast i gaflen og derfor gøre leddet mere stabilt. Det er derfor man altid vrikker om på vej nedad bakke og ikke opad.

 

Ankelen kan være meget stiv og øm, og achilles senen kan være årsag til, at ankelleddet kan være svært at bevæge. Her kan man igen med KST teknikker løsne og befri ankelen så den atter komme til at fungere optimalt, og du vil føle din bevægelsesfrihed væsentligt øget.

 

 

Fødder & Tæer

Fodens evne til at være støddæmper skabes bl.a ved den såkaldte fodhvælving. Fodhvælvingen dannes af den tværgående fodbue, den indre fodbue og den ydre fodbue. Disse buer bliver hovedsaligt holdt i spænd af stærke ligamenter, der løber på undersiden af foden (mærk efter!).

 

Hvis du oplever at dine fødder er ømme og spændte, kan det være ret så befriende at få dem løsnet med fredelige KST teknikker – dine fødder skal bære dig hele livet, så være gode ved dem.

 

Har du føleforstyrrelse i fødder og tæer, fx manglende følelse i huden, sovende tæer og kolde tæer og fødder, kan det ofte afhjælpes med KST. Føleforstyrrelser stammer som regel fra spændinger/låsninger i bækken og ryg.

 

Motion

Motion en vigtig faktor for at øge blodgennemstrømningen til ben og fødder, såvel som en sund ryg med en god holdning. Spændinger i lændeområdet forplanter sig typisk nedad, så sørg for at få løsnet din ryg og lænd, hvis du har problemer med dine ben og fødder. Du vil elske resultatet!

 

KST er en blid og imødekommende behandlingsform, hvor vi arbejder ud fra den tankegang at en spændt krop MODARBEJDER - afslappet krop SAMARBEJDER.

 

Vel mødt til en god behandling!

Mange hilsner
Elva B Mortensen

KENKO4U

Certificeret og RAB-godkendt
KST-behandler
Jeg anbefaler
Kvalificeret uddannelse indenfor kommunikation.
nordisk-nlp-akademi.dk
Jeg anbefaler
Diplomkurser i NLP for erhvervsfolk og private.
dnlp.dk