|
|
Dr. Upledgers KST
I 1971 var Dr. John Upledger medhjælper under en kirurgisk operation på en af hans patienter, hvor der skulle at fjernes forkalket plak som havde sat sig på den hårde hjernehinde i nakken omkring rygsøjlen. Dr. Upledgers opgave var at stabilisere membranen imens kirurgen fjernede plakken. Dette viste sig at være en umulig opgave på grund af en bølgelignende rytmisk bevægelse inde i hinden. Bevægelsen havde en rytme på omkring 8 omgange pr. minut.

Hverken Dr. Upledger eller kirurgen havde oplevet dette før. Men da Dr. Upledger er en nysgerrig sjæl, begyndte han at undersøge emnet. Han fandt en bog skrevet af William G. Sutherland som havde udviklet Craniel Osteopati. Sutherland havde opdaget metoder man kunne bruge til at manipulere og bevæge kranieknogler og sammensyninger. Han havde lavet forsøg og samlet medicinske resultater ved disse manipulationer.

Dr. Upledger lærte om Craniel Osteopati men var ikke tilfreds, da han mente der manglede klinisk erfaring på området. Derfor startede han et undersøgelsesprogram hvor han 'vendte vrangen ud' på Craniel Osteopati. Hans konklusion var at bindevævet var påvirket i de fleste tilfælde med kranie skader. Derfor mente han at det var nødvendigt at arbejde på bindevævet på hele kroppen for at bevare Craniel Osteopatiens reguleringer, i stedet for knogler og sammensyningen (suturer) som Craniel Osteopati underviste.

Det var under disse undersøgelser at udtrykket CranioSacral terapi blev udviklet. Der var så stor forskel på Sutherland's teknikker om Cranial Osteopati og de resultater Dr. Upledger opnåede, at det var forkert at kalde dem for Craniel Osteopati.

Den hårde hjernehinde (Dura Mater) som omslutter det centrale nervesystem, er tilhæftet på knoglerne ved kraniet og korsbenet. Hinden og de tilhæftede knogler, cerebrospinalvæsken og indersiden af kraniehinden danner tilsammen det craniosacrale system. Navnet CranioSacral terapi kommer af ordene Cranio - Kranie og Sacral - Korsben.

Den rytmiske bevægelse Dr. Upledger opdagede ved undersøgelsen findes i dette system. Det er antaget at bevægelsen kommer på grund af produktion og genoptagelse af cerebrospinalvæsken. Dette kaldes den craniosacrale rytme og dens cyklus er på 6 -12 runder pr. minut i en sundt voksent menneske.

Craniosacral systemet er et essentielt system i kroppen, som kan påvirke og bliver påvirket af andre systemer; som det endokrine-, nerve-, cardiovascular- og tarmesystemet. På grund af disse forbindelser til de andre systemer er CranioSacral terapiens helbredende virkning er stort set ubegrænset.

Det er vigtigt at knoglerne som er tilhæftet craniosacral systemet sidder rigtigt for at systemet fungerer optimalt. Hvis korsbenet ikke sidder korrekt i bækkenet eller der er skævhed i kranieknoglerne vil der opstå spændinger i systemet, som kan fører til alverdens forskellige slags sygdomme. Modsat kan spændinger i hinden også påvirke knoglerne. CranioSacral terapi anvendes til at løsne spændinger i dette system.

Men der er mere til CranioSacral terapi end at arbejde på det craniosacrale system.

Enhver sygdom i et af kroppens systemer kan påvirke det craniosacrale system, sem og mentale- og følelsesmessige tilstand.

For eksempel kan en infektion i et af underlivets organer skabe spændinger i bindevævet omkring det, hvilket påvirker naboorganerne som går op i rygraden og hjernehinden. Spændinger i hinden gør rygradens nerver irriteret, hvilket kan føre til kroniske smerter. Denne spænding kan ledes op ad rygraden til hjernehinden og irritere vagusnerven, som har en vigtig rolle i underlivets organer. Herved skabes en cirkel af spændinger som påvirker underlivets organer, der ikke kan blive brudt før og hvis bindevævet og hjernehinden får den nødvendige behandling.

Traumatiske oplevelser så som slag, styrt, ulykker o.a. sætter deres spor i bindevævet. Hvis hændelsen sker i en situation hvor personen er stærkt følelsesmæssig påvirket, er kroppen ikke er i stand til at rumme det og følelserne bliver derfor 'lukket inde' i bindevævet og opbevaret der i et ikke funktionelt stadie.

Dr. Upledger opdagede også en metode som frigører følelsesmæssige spændinger i vævet. Denne metode kaldes SomatoEmotional Release® og er en behandling hvor der bruges forskellige psykologiske metoder sammen med den fysiske behandling. Dette skaber en effektiv og sikker ramme for forløsning.

CranioSacral terapi som inkluderer SomatoEmotional Release® er en holistisk fremgangsmåde, som hjælper patienten til at erkende, at hvert personligt problem, kan have indflydelse på ens helbredstilstand. Dette kan være stor hjælp i behandling af psykosomatiske sygdomstilstande, og den er med stor succes blevet brugt i Amerika, til at hjælpe krigs veteraner til at erkende og overvinde deres post-traumatiske stress forstyrrelser (PTSD).
(Kilde: Upledger Institute Scandinavia, upledger.dk ).
Certificeret og RAB-godkendt
KST-behandler
Jeg anbefaler
Zoneterapi, Massage, Akupunktur & Laserbehandling.
helleshelseraad.dk
Jeg anbefaler
Holistiske uddannelser og behandlinger.
spinalrelease.dk